måndag 9 juli 2012

De ligger i dödsryckningar

Det pågår en kamp om Svenska kyrkan, men den handlar inte om religion. Nej, den handlar om Präster, i detta fall mestadels manliga, till åren komna både fysiskt och till synes även mentalt.
Det är de gubbar som ännu inte kan acceptera 1958 års beslut om att även kvinnor är värdiga att inneha prästämbetet. Sedan ska vi naturligtvis inte tala om samkönade äktenskap, som de ju snarast ser som en utlöpare till Sodom och Gomorra.
Själva kan en del kosta på sig. Skilsmässor och otrohet och kränkningar av medmänniskorna. De har ju rätt lära, så de anser sig nog få göra vad som helst.

De är inte trovärdiga!
I stället borde de väl ägna lite uppmärksamhet åt det faktum att Svenska kyrkan börjar ta plats i underhållningsbranschen på många håll. Det är mycket intressant att titta på predikoturerna här i Blekinge för att kolla veckans tillställningar. Tack och lov fortsätter vår församling med gudstjänster/mässor på vanlig gudstjänsttid på söndagarna, det vill säga kl 11.

De borde ägna sig åt det faktum att predikningarna i det offentliga rummet, det vill säga radio och tv, mer och mer har karaktären av allmän känslosörja.

Jag säger, som jag brukar, att det är tur att Gud finns TROTS kyrkan!
Nu ligger ju de flesta av de där eftersläntrarna i dödsryckningar, både vad gäller deras insats i kyrkan, för de är snart eller redan pensionerade, och förmodligen också i sina liv Åldern tar, som bekant, ut sin rätt och här på jorden lever vi inte i evighet!



Inga kommentarer: