måndag 30 juli 2012

Det moraliska ansvarets betydelse

I helgen hade jag en guidning för en för mig helt okänd firma på annan ort. Sådant kan innebära en risk. Vilka är de? Kommer de att betala? Har de bra chaufförer?

Vi kan börja med det sista. Chauffören var utmärkt. Det visade sig sedan att företaget var gammalt och väletablerat, men eftersom det alltså ligger i en annan del av landet, kände jag inte till detta.

Varje gång jag är ute i sådana här sammanhang tänker jag på hur viktig trovärdigheten är. Man måste vara ärlig. Man måste kunna lita på att människor kommer och kommer i tid och att de ger  betalt för det som de ska betala. Annars faller hela verksamheten.


Idag kan vi höra hur Tillväxtverket har slösat bort våra skattepengar på konferenser med lyxkonsumtion på hotell, resor, mat och sprit.
Äckligt!

Ett samhälle där de som är satta att leda skattefinansierad verksamhet inte är att lita på, utan utnyttjar systemet för egen vinnings skull, blir till ett samhälle på utförsbacke.

Det räcker med banker som skor sig på människor genom att ge svinhöga löner, bonusar och pensioner som inte är rimliga. Statliga verk ska inte följa dåliga exempel.

Vi måste alla visa ett moraliskt ansvar!

Inga kommentarer: