lördag 7 juli 2012

Häftig förklaring

Ibland kan man läsa roliga saker i tidningen.
Idag står det i min lokaltidning om en tjuv i 30-årsåldern som blir ertappad på bar gärning när han är inne i en kvinnas lägenhet, dit han har brutit sig in och där han har sökt igenom skåp och lådor.
Detta sker lite efter lunchtid. Numera vill tydligen tjuvarna ha ljus!

Så får då mannen förklara vad han gjorde i lägenheten. Jo, han hade kört över en katt på vägen utanför huset och var och letade efter kattägaren.
Inte illa om han hade hittat denna i en byrålåda!
Och katten hittades inte heller.

För övrigt finns det visst ett visst viktorianskt drag i tiden, tycker jag mig märka. En 35-årig man har blivit åtalad för sexuellt ofredande för att han har smekt en kvinnas rumpa i en tvätthall.
Ibland har åklagarmyndigheten gott om tid.

Annars har jag ofta förvånat mig över hur roligt somliga verkar ha på sina arbetsplatser, där folk blir anmälda för sexuella närmanden. Sådant har minsann aldrig hänt där jag har arbetat, inte ens när jag var ung och vacker. Och på äldre dagar så kunde man väl knappast tänka sig något mera avsexualiserat än ett lärarrum på en högstadieskola!

Det där flirtandet som kan vara lite pikant och stimulerande i sydeuropa har vi ju ännu inte upptäckt i vårt land. Mestadels inte i vart fall.




1 kommentar:

vally sa...

Håller med dej. En gång i tiden, när man utgjorde en större frestelse för karlarna, blev jag i ett utrymme, där man stencilerade, kramad av hårda äldre rektorsarmar. Han smög bakifrån. Jaja, nått får man bjude på tänkte jag. Döm om min förvåning, när jag blev inkallad till en yngre studierektor, som med allvarsam min tyckte, att om jag ville, så skulle vi göra något åt händelsen. Jag svarade honom, att jag tyckte synd om en gammal man och så var saken utagerad. Den gamle mannen var 60.