lördag 28 juli 2012

Man är ju ingen ungdom precis...


Kan er tillvaro också vara så där smått förvirrad ibland? Jag tror inte att det har med åldern att göra, för det är nog mera ett personlighetsdrag.

Jag hade faktiskt ganska gott om tid före Brunnsparksguidningen idag. Det var en grupp stockholmare som skulle guidas, och de skulle vara där kl 15. Kände inget större behov av att vara där i mycket god tid eftersom det alltid finns gott om parkeringsplatser vid den mötesplatsen i Brunnsparken.

Nåväl, det sista jag gjorde var att jag duschade och klädde mig för avfärden. Och det var då jag upptäckte att jag inte hade mina  glasögon på mig.
Jag letade på de ställen de skulle kunna vara; i badrummet, i köket, i hallen, på nattduksbordet vid sängen, där de är på natten, men ingenstans fanns de.

Nu ser jag faktiskt mycket illa utan glasögon, men i det här fallet skulle jag guida utomhus och var därför tvungen att ha solglasögon i det starka solljuset.
Så jag körde iväg och tänkte att någonstans måste ju glasögonen finnas.

I bilen var det varmt. Jag hade en sommarhatt för solen på mig, men eftersom det kändes svettigt tog jag av mig hatten.

Det var tur att jag gjorde det i bilen! För då kändes något konstigt på huvudet, för där satt de nämligen; glasögonen!

Ja, så kan det nog vara när allting går undan. På med hatten, utan tanke på att glasögonen inte skulle sitta under.
Men visst hade jag tur! De hade ju kunnat åka i marken vid ett senare tillfälle. Och lättad var jag också, för det är inte så kul att inte kunna se klart.
- Man är ingen ungdom, sade jag till mig själv. Och så är det ju!

Men guidningen var trevlig, och gästerna drack av det äckliga vattnet vid brunnskällan och fick pepparkakor till, som jag hade fått med mig.
Brunnsparken är alltid lika fantastisk!


 



En av planteringarna i Brunnsparken.

Inga kommentarer: