måndag 16 juli 2012

Empatibrist, kvinnoförakt och okristna sinnen

Tre äldre kvinnor i åldern 75-87 år har blivit rånade på samma sätt i Blekinge den senaste tiden. Någon har knuffat dem ja, till och med knuffat omkull dem, och stulit deras halsband och plånböcker.
Vad är det för människa som ger sig på en 87-årig kvinna med rullator mitt på ljusa dagen på promenad i en liten by? Vad är det för total brist på respekt och empati? Man får förmoda att det är en ung person. Vem fostrar den sortens människor?

Kanske är det sådana som florerar på den skandalösa prästbloggen som får fortsätta med sina okvädningar av kvinnor och oliktänkande (ja, jag kallar det inte för tro) år efter år efter år. Är biskoparna rädda för blogginnehavaren?

Bakom sina svarta huvor svärtar de ner inte bara Växjö stift, utan andra högkyrkliga präster och också Svenska kyrkan, men framförallt går kvinnoföraktet som en röd tråd genom inläggen och kommentarerna. I religionens namn. En fortsättning på häxprocessorna?
Normala människor, som ser detta utfrån, har nog mycket lite till övers för detta tjafs, som man inte kan hitta några som helst linjer till kristendom i.


Inga kommentarer: