onsdag 4 juli 2012

Rutiner

Vissa saker i mitt liv gör att jag märker att veckorna går- och de tycks gå snabbare och snabbare. Man skapar sina små rutiner i ett liv som på något sätt levs i det lilla. Numera far jag inte runt Europa i buss på somrarna, som jag gjorde en gång i tiden. Nu försöker jag sitta ute i min trädgård, som med tiden har blivit ordentligt uppvuxen. Till hösten har jag haft mitt hus i 30 år.
Fast nio av de åren har jag haft dubbelt boende och bara varit här ibland.
Här är tråkigt, tycker mina ungdomar. Här är en idyll, säger de som är äldre. Jag tycker i ärlighetens namn både och. Ibland är idyllen tråkig, lite utanför världen liksom.

Nu tillbaka till rutinerna. Idag är en dag med en liten rutin. Onsdagar betyder frallor för en krona styck i affären.
I morgon är det torsdag. Varannan vecka är det soptömning. Nu har jag skrivit upp vilka veckor det gäller, för det går inte riktigt att lita på att grannarna har satt fram sina sopkärl för de kan vara bortresta har jag upptäckt.
 På torsdagarna är det Lotto-inlämning för mig, fast dag varje vecka annars är det risk att glömma den. Ja, och så kommer Kyrkans tidning, och då ska jag fundera på om jag ska vara kvar i kyrkan eller ej. Men jag gillar våra kvinnliga präster! De är äkta på något sätt. Så jag stannar väl. Två gångers utträden och återinträden kanske räcker.
Medan tiden flyter på försvinner ens liv sakta, men säkert. Katten är gammal och trött, och ibland känner jag mig som han verkar känna sig. Två gamlingar, så är det, även om inte rynkorna har tagit sitt stora grepp om mitt ansikte än. Det är bara att inse fakta.
Livet går inte i repris!



1 kommentar:

vally sa...

Haha va muntert det låter.
;-)