onsdag 11 juli 2012

Vad tror de egentligen?

Idag har D.Sandahl skrivit om det faktum att jag har skickat över några av  Skara-prästens kommentarer för granskning till Skara domkapitel.
Vad tror de? Tror de att man bara kan vräka ur sig vad som helst om folk?
Detta handlade ju inte om några trosfrågor, utan var direkta personliga påhopp.
Så mycket lärde jag mig på Poppius som att man inte kan skriva vad som helst om en enskild person. Och denna präst(?) har passerat alla gränser både vad gäller mig och vad gäller en biskop.

Sedan verkar Dag inte ha insett att de äldre prästerna sjunger på sista versen. För det gör de så klart! Med ålderns rätt!
Inte heller verkar han inse det faktum, som är välkänt, nämligen att det knappast är landets intelligentia som söker sig till prästutbildningarna nu för tiden. En del av oss  tycker att detta märks på kvalitén, inte minst i förkunnelsen.

6 kommentarer:

vally sa...

Förstår att du är ironisk.
Tror inte de bryr sig om bloggtrafiken.
Polisen gör det i alla fall inte.

nya tant lila sa...

Nog tror jag att de bryr sig om vad präster säger i det offentliga rummet. En präst kan väl inte uppträda hur som helst.
Det finns folk som har fått sparken från sina jobb för att de har skrivit något på fb. Och präster som har råkat illa ut.
Det är hög tid att reagera. Det är skillnad på att angripa en sak eller något kollektivt och att angripa en person.

vally sa...

FB är en sak för sig. Det går inte att jämföra.

vally sa...

Dessutom, Lisbeth, är det skrivet anonymt.

Anonym sa...

Tack för att du inte anser mig tillhöra landets intelligentia. Det smickrar dig.

Prästkand. för Stockholms stift
Eva-Lisa Söderström

nya tant lila sa...

Eva-Lisa, det finns säkert begåvade personer bland er, dock är så mycket som visas i det offentliga rummet av gudstjänster av urusel kvalité. För övrigt är det inte jag som har sagt detta, jag citerar. De ser väl vilka som läser och hur betygen ser ut. Sedan finns det naturligtvis många som kan vara jättebegåvade med mediokra betyg, men som sagt den känslosörja som ibland visas på exempelvis TV vittnar inte om att lysande personer står bakom.