lördag 5 april 2014

Vad hatas och föraktas idag?

Jag erkänner att jag inte läser särskilt noga på f.d. ölandsprästens blogg, men jag ögnar igenom en del av det som skrivs ibland. Och visst är det fascinerande att de lyckas hitta så mycket och många att hata och förakta. Är bloggen någon sorts aggressionsutlösare för blogginnehavaren och hans fan club? Vissa teman återkommer i kommentarsfälten, även om dessa inte finns i blogginlägget. Jämställdhet och psykiatriska sjukdomar och bedömningar av dessa är omhuldade teman för vissa kommentatorer, som aldrig verkar kunna hålla sig till ämnet.
Annars brukar jag få min beskärda del av vetskap om det som hatas och föraktas direkt på morgonen per mejl fastän jag gång på gång har upprepat att jag INTE längre vill ha någon kontakt. Att allt som jag tycker, tror och är  anses vara  fel i någons ögon har jag nämligen redan förstått!
Men varför blir jag då inte lämnad ifred av vederbörande? Är inte detta märkligt?
Det är väl alltid enklare att ha kontakt med någon vars uppfattningar man gillar. Och mera givande att ha utbyte med någon som man har likstämmiga idéer med.
Att bara gå runt och reta sig på varandra kan väl inte vara bra för varken kroppen eller själen!?
Puh!
Nu ska jag försöka hitta något runt mig som kan inspirera mig. Jag ska börja med att plantera penséerna och påskliljorna, som jag köpte igår, i krukor.

4 kommentarer:

LFL sa...

Vad som hatas och föraktas idag är en fråga som är lätt att besvara. Var tid har sina auktoriteter och sina hackkycklingar. Ibland blir de gamla auktoriteterna de nya hackkycklingarna. Läkarna är vår tids präster. Och juristerna har uppenbarligen fått konkurrens av journalisterna som den dömande makten.

nya tant lila sa...

Helt rätt att vår tid har sina hackkycklingar. Nu är det de som är tjocka och som helst ska förstöra sina magar genom operationer.
Ofta är det ju så att journalisterna avslöjar saker som senare blir föremål för domar. Detta är journalisternas uppgift och inget att uppröras över. Sedan vet väl alla att det är många saker som polisen inte har tid med, vilket upprör många medborgare.

nya tant lila sa...

Men nu handlade detta inlägg om de som hatar och föraktar varje dag på f.d. ölandsprästens blogg.
Hela stämningen där är ju helt sjuk, mobbning!

LFL sa...

Tycker inte att man ska förstöra sina magar genom operationer. Övervikt beror på att kaloriintaget är större än kaloriförbrukningen. Detta är ett stort folkhälsoproblem, som man har svårt att göra något åt som "konsument".