onsdag 2 april 2014

Tiden har sin gång- tack och lov!

Ja, som det står i rubriken tänkte jag idag när jag hade läst all dynga och hånfullhet som sprids på f.d. ölandskomministerns blogg över biskopskandidaterna i Lund, och då inte minst över den nyvalde, där hans förflutnas åsikter dras fram.
Tänk om man skulle göra så med oss alla!
Jag själv stod på 1970-talet på barrikaderna och sjöng "Oj, oj, oj tjejer..." Och inte blev jag någon sorts feminist för det! Jag är inte ens med i det stora partiet längre, som jag var i 28 år.
Fult, det är vad det som skrivs idag är. Som så mycket annat som står där! Jättefult!
Sedan måste man naturligtvis ha i minnet att grunden för detta troligtvis är en stor besvikelse över egna missade möjligheter. Faktum är ju att det var få som röstade på nämnda person i biskopsvalet i Växjö, där han var med bland kandidaterna vid sista valet. Ja, han hade väl till och med varit aktiv i att få bort den förre biskopen!
Usch!
Här i Blekinge läser vi positiva artiklar idag efter biskopsvalet  av en blekingsk kyrkoherde och kontraktsprost. Att gå in på f.d. ölandsprästens blogg, som jag definitivt ska sluta att läsa, var som att dra ner en rullgardin!
Att de som sjunger i doakören bara orkar! De måste ju ha liv fyllda av galla! Det kan definitivt inte vara livgivande!


Slutligen en ful kommentar från mig.
Om en biskop inte blir biskop om en kvinna har varit före honom i ämbetet och den apostoliska successionsordningen därmed har gått förlorad, som f.d. ölandsprästen insinuerar, så undrar jag en sak.
Vad är en hustru när mannen har två före detta levande, frånskilda hustrur i sitt bagage? Är hon, trots detta, mannens hustru? Vad säger Bibeln om sådant?

Inga kommentarer: