tisdag 1 april 2014

Passande?



  1. När kommer din bok om mig ut LFL? Ska den heta "Kyrkomusikerdottern som blev fullblodsnazist - ett idolporträtt"?

    Men annars tänker du så kloka saker om allt möjligt.
De här orden i en kommentar har den ständiga kommentatorn "Anna" skrivit på ölandskomministerns blogg apropå att LFL hade kritiserat hennes fördomar, samtidigt som hon ständigt vill framstå som jämställd och radikal.
Nej, han har givetvis ingen bok på gång, varken om henne eller om annat vad jag vet. Det skulle väl i så fall vara om transporter eller kärnkraft... Knappast om mindre intressanta kvinnor.

Är den passande? Vad hade du som är gift eller förlovad tyckt om din man eller fästman utsattes för något sådant? Halvt flirtande och smicker!

Jag skrev ett par kommentarer om det där på bloggen, som jag dock tog bort, för jag kan kommentera här i stället.

Jag har flera gånger varnat LFL, för att folk som är tillräckligt neurotiska och sneda i sina relationer kan inbilla sig att varje svar de får på det de har skrivit är ett tecken på ett stort intresse för deras person - alltså inte för det skrivna. De är på något sätt så torrlagda på uppmärksamhet att de till varje pris söker ett sätt att bli synliga på. Och varje ord tas emot med förtjusning som om de hade fått rosor från skribenten - vad som än står- alltså hur mycket avstånd skribenten än tar från deras åsikter!
(Jag är nog mera erfaren och kunnig vad gäller människor än vad LFL är!)

Det är ju precis så här som destruktiva och bråkiga barn gör i skolan. De bråkar sig till att bli synliga och hittar inget annat sätt.

Att sedan LFL inte säger sig kunna begripa hur kommentatorn kan tolka saker så snett hjälper inte.
Hennes uppträdande är ju direkt opassande, i vart fall för personer i min miljö! Men hon och jag lever garanterat inte i samma miljö. Det har ju visat sig flera gånger att hon har varit mycket oförskämd mot äldre personer, även om hon nu i det här fallet försöker smickra.
Om jag hade haft den bloggen hade hon för länge sedan varit blockad, precis som jag har låtit kommentarer från henne gå direkt i skräpkorgen ibland på min blogg.
Jag har frågat LFL varför han kommenterar hennes dravel. Hon sprider fördomar, tycker han, och andra kan ju ta till sig dessa. Ja, det är ju ett skäl... På köpet får han väl då ta att hon verkar tro något helt annat, stackaren! En del människor lyckades nog inte skolan fånga upp!


Inga kommentarer: