torsdag 3 april 2014

Förakt hör inte hemma i kyrkan

Nu är förvissa sådana som f.d. komministern på Öland och en del andra i hans följe pensionerade, men att jag intresserar mig för dem är för att jag anser att deras åsikter är farliga i ett samhälle med bruna och svarta ränder. Deras förakt och deras hånfullhet hör givetvis inte hemma i en kyrka.
Vad tror de att de är?
Utvalda av Gud? Med patent på Gud?
Det måste finnas ganska många personer med narcissistisk läggning i den högen. Annars hade de nog inte kunnat fortsätta att fungera som hela kyrkans spottkopp. Och vilka spottar de på?
Ja, naturligtvis kvinnor. Kvinnor kan inte enligt dem fungera fullt ut i kyrkliga sammanhang.
När jag läser på den bloggen tänker jag alltid på apartheid, och hur en del kämpade mot de svartas rättigheter med näbbar och klor.
När man använder kristendomen till att förakta och utestänga andra, så är man mycket, mycket fel på det.
En del av dem följer inte ens den lutherska läran. De skapar nya sakrament (äktenskapet är INTE ett sakrament enligt luthersk lära, vi har bara dopet och nattvarden som sakrament) och nu är någon i färd med att försöka påverka fancluben som om de vore riskdagen för han tycker inte att människor som inte är religiösa ska få gifta sig. Själv har han aldrig lyckats bli gift! Det är kanske därför!?
Jag ska sluta läsa där, för sådana människor ska man hålla sig borta ifrån om man vill leva som kristen. Risken med att läsa där är att man fylls av hat och förakt själv. Precis som de!

7 kommentarer:

LFL sa...

1) Vem har sagt att kvinnor inte kan fungera "fullt ut" i kyrkliga sammanhang? Det är män som inte kan detta. Ingen man har någonsin förtjänat titeln Gudsmoder, inte ens Gudsfader. Men det var kanske inget "kyrkligt sammanhang" hur Vår Frälsare kom till världen?

2) Luther var ingen profet. Han var inte ens en apostel. Han har inte grundat någon ny religion. Han har inte ens grundat någon ny kyrka. Hur kan du mena att vi blint ska följa vad Luther har sagt, men inte vad Paulus har sagt? Och hur ställer du dig till det, att den gamle Luther själv omprövade sina slutsatser, som han dragit under de mest radikala åren i sitt liv?

nya tant lila sa...

Vem som har sagt att kvinnor inte kan fungera fullt ut i kyrkliga sammanhang? Skämtar du?

nya tant lila sa...

När fick vi fler än två sakrament? När du hittade på detta?

LFL sa...

Har läst Luther.

nya tant lila sa...

Och ????
Äktenskapet är inte sakrament i den lutherska teologin för det.

FL sa...

Vad är "den lutherska teologin"? Vem bestämmer det?

nya tant lila sa...

Det gör naturligtvis du!
Svenska kyrkan måste ha fel vad gäller sakramenten!