måndag 4 november 2013

Måste jag älska samhällsförstörarna?

Anonyma oförskämdheter publiceras inte. Vill någon vara fräck så får vederbörande åtminstone skriva sitt namn!
Är det mycket förfärligt att inte gilla horor? Eller gangsters? Eller stora och små tjuvar? Eller folk som lurar andra och inte gör rätt för sig?

Det finns alltid människor som gör sig själva till offer. De har blivit drabbade av en svår barndom eller av otrevliga och elaka människor. Men det finns massor av människor som har haft en svår barndom, och de har inte blivit prostituerade eller tjuvar för det.
Som reseledare i Hamburg har jag nog sett flera prostituerade än de flesta andra kvinnor i min ålder. Där är de ju till och med kommunanställda. Jag har också sett en del svenska män som besökte dem, inte bara ogifta...

Och nej, jag är faktiskt ingen beundrare och ingen tycka-synd- om person när det gäller den sortens aktiviteter.
Är det så fel? Måste jag ljuga?

Vad sedan gäller en viss prästblogg så måste någon mer än de vänstervridna ge hals! Det är ju ren och skär skandal som den människan får hålla på! Idag var det förre biskopen, som tidigare löpte gatlopp på hans blogg när han försökte ta tag i hans oförskämdheter inför ledamöter i kyrkomötet, som hånades. Den biskopen mobbades ut, enligt min uppfattning. Det som finns på den bloggen är lysande skolexempel på hur mobbning går till! Hur får detta bara passera inom Svenska kyrkan? Det är faktiskt äckligt! Ser ingen sanningen? Karlen är ju drypande elak, precis som många i hans fan club!

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag har inte läst vad du skrivit tidigare om "horor och gangstrar". Och du behöver inte ljuga. Men nog är många prostituerade offer då det tydligen är en sanning och inte en myt att väldigt många av dem blivit skändade och utsatta för övergrepp som barn? Prostitutionen kan vara ett sätt - ett väldigt destruktivt sådant- att försöka "ta kontroll" genom att nu ska "förövarna åtminstone få betala för sig!"
Att de blir offer för misshandel och mord i betydligt högre utsträckning än andra kvinnor gör ju åtminstone de kvinnorna till offer.

nya tant lila sa...

Jag gillar inte när människor ursäktar sitt destruktiva liv med att vara offer. Det finns många som har haft det svårt utan att bli destruktiva. Sedan tror jag att vi har en sned bild av prostitutionen. Den är nog ytterst frivillig i många fall. Ett snabbt sätt att få ihop pengar.

Anna sa...

Men visst har du själv inte publicerat min sista replik här?

nya tant lila sa...

Anna! Jag har publicerat alla kommentarer jag har fått från dig. Är den inte på nästa inlägg "Botten..."?