söndag 13 mars 2011

Veritabel dynga säljer som smör

Jag har förvisso inte läst Millenieböckerna av Stig Larsson. Det skulle inte falla mig in att ta min tid till att läsa deckare. Men idag bestämde jag mig för att se filmen "Män som hatar kvinnor" på svt. Och jag satt kvar hela filmen. Inte för att jag tyckte att den var bra, även om skådespelarprestationerna var intressanta, utan för att jag bara satt där och gapade över hur en sådan smörja kan göra sitt segertåg över världen och göra arvtagarna till miljonärer. Det är då tur att det inte var min karl som var författaren för jag hade skämts ögonen ur mig!
Våld, råsex, våldtäkter, bisarra mord i massor, äckliga scener, vidriga bilder,  känslokyla, falskhet, dubbelspel, ja, du kan hitta hela Fans register exploaterat på värsta sätt i denna både löjliga och osmakliga historia.
Fanns det något budskap i den vänsterradikale journalistens alster? Ja, det skulle väl vara något mot nazismen då, i värsta vulgärstil, för mordoffren var ju judinnor och männen som mördade nazister.
Dynga, veritabel dynga, kallar jag sådant här!
Och hans böcker gör segertåg över världen! Men har världen blivit fullständigt galen!? Så har Djävulen fått människor i sitt grepp att det är hans verk som hyllas och njutes!Usch!

2 kommentarer:

Hans Odeberg sa...

Själv läser jag med förtjusning både hårdkokta deckare och pusselmysterier. Dock oftast av lite äldre och kanske mer städad årgång. Så läste jag en glödande recension av Larssons deckare,köpte boken och - blev så uttråkad att jag inte orkade igenom den.
Sen står jag som ett frågetecken och hör bekanta hylla böckerna och filmerna. Så det är nog världen som blivit tokig.

nya tant lila sa...

Jo, jag tror också att världen är tokig, eller också är jag bara för gammal för den nu.
Som ung läste jag med förtjusning Agatha Christie, men det är nog det enda av den genren. Det finns i min värld betydligt intressantare böcker att ge sin tid till.