tisdag 1 mars 2011

Kyrkligt skådespel för folket

I Heliga kors kyrka i Ronneby har man nu tydligen helt tagit konsekvenserna av sekulariseringen av Svenska kyrkan och lanserar kändisar i stället för präster till sina kommande gudstjänster. På söndag är det Göran Skytte, denna guru, som ska berätta den ändlösa historien om sin frälsning, då han (det vet vi ju) blev kallad av Gud för att lära människor att hålla fast vid en del fördomar. Sådan frälsning  smäller visst högt hos en del människor. Och farsoten lär florera bland ekonomijournalister på vissa tidningar kan man notera.
På den tredje temagudstjänsten, som föreställningarna kallas, ska teater Attentat spela en enaktare av Harold Pinter,"Den nya världsordningen" och så står det i tidningen idag
"Efter föreställningen inbjuds deltagarna att diskutera föreställningen med skådespelare, regissör, teolog och psykolog."
Ja, så har vi det i Blekinge! Nog går det utför med rasande fart! Eller vad sägs?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tant Lila.
Jag håller med dej, men vad Göran Skytte beträffar så utgör han nog ändå ett undantag. Hans väg till kristen har nog ändå med Gud att göra. Hans berättelse om detta kan bli en tankeställare för många.
Men de övriga ämnena, nej, det tror jag inte på. Fram för Högmässan i stället.
En i högen.

Henrik Grimbäck sa...

Hej tant lila!

Vad roligt att du uppmärksammat Teater Attentats föreställning. Jag hoppas innerligt att du kommer och ser föreställningen och deltar i debatten efteråt.

Allra vänligast
Henrik Grimbäck, regissör.