tisdag 29 mars 2011

Vem kan man vara?

Ja, media har alltså i sin idoghet inte kunnat rota fram något misskrediterande om den nya partiledaren för S, annat än att hans särbo har begått brott mot sin arbetsgivare.
Det kan ju inte Håkan Juholt hjälpa, men han kan ju ta ansvar för sitt val av partner.
Om man nu funderar noga på det här, hur ser det då ut?
Kan en partiledare ha en straffad särbo? Ja, det går väl.
Men kan en statsministerfru med berått mod ha stulit från sin arbetsgivare? Vad säger ni?
Här säger jag nog nej. Här är vi över gränsen, är vi inte det?
Å andra sidan, om man nu vill vara cynisk, så är det i dessa relationsutbytestider nog lättare att hitta en ny särbo än ett nytt partiledaruppdrag!

2 kommentarer:

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

Det är risk att sossarna faller på eget grepp. Men Juholt kan ju konvertera till katolicismen och presentera särbon som sin älskarinna. (Han har väl varit gift? I så fall är han det fortfarande, enligt Katolska kyrkan, och därmed blir f.d. frun rikets förstas dsm.)

När sd fick sitt första mandat i Sydnärke visade det sig att sd-ledamoten var gift med kommunfullmäktiges ordförande, som var s. Partisekreterare Lars Stjernkvist krävde att de skulle skilja sig! Men tack vare stödet från lokala sossar slutade det med en kompromiss. Hon avsade sig uppdragaet som KF-ordförande, som togs över att en centerpartist.

Det är ju också en lösning. Om sossarna vinner valet 2014 kan ju Maud Olofsson bli statsminister. Men ärligt talat: Gör slut på detta kärleksförkvävande vi och dom-tänkande. Det finns två platser som partipolitiken ska stänngas ute från. Och det är kyrkan och sängkammaren!

nya tant lila sa...

Det handlar inte om sängkammaren utan om trovärdigheten hos en potentiell statsministersärbo.