måndag 7 mars 2011

I ny klädnad

För en tid sedan såg jag ett program med en familj där mamman hade bytt kön och blivit en man. Vad händer med barnen efter en sådan förvandling?
Förra året förlovade jag mig med en, som jag såg det, gammalkyrklig man, som var hårt engagerad i kyrkliga frågor. Numera är han minst lika engagerad på sossebloggarna. Men det var ju inte en socialdemokrat som jag förlovade mig med! Det partiet och den ideologin är jag faktiskt färdig med för flera år sedan. Och att se hur mitt nuvarande parti är på motståndarsidan i olika sammanhang är inte så trevligt.
Det finns massor av exempel på hur vi liksom kan stå handfallna inför vad som sker i vår närhet. Det var ju inte detta vi hade räknat med. Vi kanske inte alls gillar de nya kläderna.
Och dessutom kanske vi tvivlar på att de är tvättäkta. Vad händer när de åker i tvätten? Försvinner då den nya färgen och den gamla kanske träder fram? 
Vem gillar att gå på ett gungfly? Vem gillar att inte veta vilka ens närmaste eller ens omgivning är? Betyder inte trygghet att man vet vad och vilka man har omkring sig? Spänning kan man nog söka på annat sätt i livet!

1 kommentar:

P-A Jonsson sa...

Därför är det viktigt att vi själva funderar över vad det egentligen är vi gillar - kläderna eller människan.
Etiketterna eller innehållet.