måndag 11 januari 2016

Saknar vi förtroende?

För en kort tid sedan köpte jag en hopfällbar käpp på nätet. Jag har den i nödfall om något knä strejkar, men vill inte ha en käpp hela tiden.Tyckte det var bra med en som man kunde ha till hands om den behövdes.
Där jag bor är det inte så bra mottagning, och därför betalar jag inte med kort på nätet, för det händer att internet plötsligt kopplas ner. Till min förvåning kunde jag betala på faktura. Detta är sällsynt enligt min erfarenhet. Antingen får man ju betala direkt med kort på nätet eller också mot postförskott såvida det inte är något man köper på en firma.

Jag betalade ganska snabbt, långt innan tiden gick ut. Men redan flera dagar före betalningstidens utgång fick jag en påminnelse, trots att jag hade betalat. Det hade dock varit helgdagar. Kände mig lite irriterad, för det kändes som bristande förtroende. Och det är klart att med ett sådant system att man levererar varor till okända mot faktura måste man kunna ha förtroende. Annars fungerar det liksom inte.
För några år sedan hade jag en guidning för ett bussbolag som strulade mycket innan de betalade. De betalade dock till slut. Det var en ganska omfattande guidning. Sedan dess vill jag helst ha kontant betalning mot kvitto från mig. Jag arbetar inte svart, ens om gästerna helst vill detta.
Och jag tänker på hur kränkt jag hade känt mig om jag hade haft någon kund som inte gjorde rätt för sig och betalade efteråt.
Samhället bygger ju på att vi kan lita på varandra!

Inga kommentarer: