lördag 16 januari 2016

En lägenhet i väntan på Margot Wallström?

Måste man inte fråga sig om utrikesministern är dum eller om hon är dum?

Inte kan väl en minister tro att man helt utan att åka i gräddfil kan komma över en lägenhet i Stockholms innerstad på sex månader? Kan hon verkligen inbilla sig att det inte fanns andra i kö före henne? Hennes präktiga, oskyldiga uppsyn och fräckheten att skylla ifrån sig går nog inte hem hos så många idag. 
Hennes förtroende borde kanske för länge sedan ha varit förbrukat. Man kan inte ha en utrikesminister som fryser kontakterna med andra länder!

Däremot är det inte alltid så lätt att ställa sig i bostadskö någonstans där man inte är skriven. När jag var i Stockholm på 1990- talet hade jag svårigheter för jag var skriven på annan ort eftersom jag hade ett vikariat och således hade dubbel bosättning. Men till slut hittade jag en lägenhet, där de inte tog hänsyn till detta och fick ett förstahandskontrakt.

Nu tror jag inte riktigt på att man inte kan hitta ett förstahandskontrakt om man ihärdigt söker och är villig att bo i ytterområdena. Detta har nämligen både jag och dotterns familj lyckats med. Utan ett öre under bordet! Vi kan ju inte vara de enda.

Inga kommentarer: