fredag 22 januari 2016

Mitt gränslösa liv...

Jag har för många tidningar, speciellt är det för mycket att ha tre lokaltidningar, tyckte Mr vid senaste besöket i julas. Jag har också för många prylar- och möbler- vilket många, inte minst andra närmast anhöriga, instämmer i.
Själv tycker jag på sin höjd att jag har på tok för många, framförallt olästa, böcker. Jag har nu insett att jag definitivt skulle behöva ungefär tio liv för att hinna läsa alla! Denna insikt kan göra mig handlingsförlamad, för med vilken bok ska jag börja?

När jag jobbar löser det sig självt, för då måste jag läsa vissa böcker för jobbet.
Men mycket ÄR för mycket i mitt liv. För många kilon, en tendens att dra på mig för många uppdrag på en gång, för många aktiviteter periodvis, väldigt mycket utbildning (för mycket?) för många brutna relationer.
Å andra sidan har jag totalkoll på min ekonomi, håller skaran av nära vänner (jag känner massor av människor) begränsad och samma sak med facebooken, där dessutom inga kärleksrelationer förekommer (inga gamla heller).  Det blir bara komplicerat med sådana där.

Och så är det det där med chokladen. Nog måste chokladsug kunna räknas som ett beroende, nästan en drog.
Det går alltid bra så länge jag inte öppnar en chokladask som jag har hemma, men när den väl är öppen, då funkar det inte längre, för då åker den ena chokladbiten efter den andra ner.
Förödande för en som kämpar med vikten!
Nu blir det till att äta smalmat ett par dagar framöver...


2 kommentarer:

LFL sa...

Du behöver inte alls tio nya liv så att du hinner läsa alla böcker. Du behöver en ny, stor bokhylla, c:a 20 hyllmeter totalt) så att du kan förvara alla böckerna och alla lösa papper på ett snggt och prydligt sätt. Jag har själv en sådan bokhylla, 2 m bred och 2,35 hög, vilket ger c:a 35 hyllmeter. Med dörrar så att böckerna inte samlar damm. Så behåller böckerna sin fräschör, och själv mår man bättre. Lättstädat är det också.

nya tant lila sa...

Intressant med din bokhylla, men vad har jag med den att göra? Och en bokhylla har väl inte med läsningen av böckerna att göra!