torsdag 14 januari 2016

De perfekta bland världens syndare

Hur orkar de köra samma jeremiader dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, månad efter månad, år efter år? Jag avser nu gubbarna och några damer på f.d. ölandsprästens blogg.
Eftersom jag har ett neurotiskt förhållande till denna, då det var genom den som jag träffade senaste relationen, fortsätter jag att hastigt titta på den nästan varje dag. Där hittar man de säkra korten som upprepar vad de redan har sagt hundratals gånger.

De flesta där förfasar sig över Svenska kyrkan som de tycker är på brant väg utför. Den är idag mer eller mindre förfallen, påstår de, och har lämnat den apostoliska läran. Jag är inte teolog. Ofta vänder jag mig mot vad jag uppfattar som underhållning i stället för seriösa gudstjänster, men inte tycker jag att kyrkan har blivit totalt gudsfrånvänd för det.
Problemet är naturligtvis att en del präster och några andra genom nutida tolkning av evangeliet har förlorat sin egen position och roll av att vara de obefläckade, goda exemplen. 
Har man sett Svenska kyrkan inifrån har man naturligtvis för länge sedan insett att verkligheten bakom fasaderna är något helt annat

Men var det detta som Jesus predikade? Att några skulle inta de överlägsnas position och förkasta andra människor?
Jag tror att det finns en stor misstolkning hos dessa herrar och en och annan dam.
I sin perfekta upphöjdhet- som de själva har satt sig i- är de nog de allra värsta syndarna!


Inga kommentarer: