fredag 29 januari 2016

Hallå, vi äldre lever än! Det är inte bara flyktingar i landet!

Medan den ene skandalhistorien efter den andra kommer fram i ljuset, plockar nu politikerna inte bara bort de mest attraktiva turistanläggningarna, utan även servicehus och tilltänkta äldreboenden blir i snabb takt förvandlade till boende för ensamkommande flyktingar och asylboenden.
Vi äldre och de handikappade finns fortfarande i landet! Har allt ansvar för dessa grupper försvunnit? Det är garanterat mera ekonomiskt lönsamt att satsa på flyktingarna.

Sedan får vi höra hur dessa ensamkommande i många fall överhuvudtaget inte är anpassade att bo här. De tror att våra unga tjejer är en sorts allmängods, som man kan tafsa på och sexuellt våldföra sig på, det är bråk och slagsmål på deras boenden och nu har till och med en anställd blivit mördad.
Av dem som har kommit beräknas 80 000 personer icke ha asylskäl, men det kan, trots detta, vara svårt att avvisa dem.

Vi läser om barnäktenskap, där man inte kan göra något från socialens sida när flickor bor tillsammans med en äldre man som de är gifta med. Vi läser om hedersrelaterat våld och om kvinnor som är förtvivlade över växande fundamentalism i vissa förorter.

VAR ÄR VI PÅ VÄG???

1 kommentar:

LFL sa...

Tydligen finns inte längre någara döva ungdomar i Sverige. De har kanske flytt till Danmark? Läste just att man har börjat skriva in ensamkommande på HVB-hem för döva. Och det var inte på någon obskyr rasist-sajt som jag läste det, utan i en s-märkt dagstidning.

Vi har som bakant en feministisk regering med en feministisk utrikesminister som bedriver en feministisk utrikespolitik, som går ut på att förolämpa det saudiska kungahuset. Detta skedde samma år (2015) som de saudiska kvinnorna för första gangen någonsin fick både rösta och kandidera i ett val i landet. Trots att det var ett steg i mikroformat på vägen mot ett jämställdt samhälle, kunde hon i alla fall ha mämnt den historiska händelsen och hyllat det saudiska kungahuset för visat mod - i en världsdel, där de mest extrema formerna av patriarkat breder ut sig.

På hemmaplan syns inga spår av någon feministisk politik, vilket du kan läsa här: http://ledarsidorna.se/2016/01/helene-bergman-vad-betyder-feminism-for-regeringen/