torsdag 21 januari 2016

Korsfäst! Nu gäller det Annelie Nordström, Kommunal

Jag ryser när jag ser dreven...
Just nu är det alltså Annelie Nordström, Kommunals ordförande, som har sett sig tvungen att lova att avgå vid kongressen i maj.

Det kan hon väl göra med tre års "lön"  framöver.
Hör inte sådant till kulturen som man bör ta tag i? Nog är villkoren märkliga!?
Dessutom skulle hon visst bo kvar i sin lägenhet som hon har genom Kommunal.

Granskningen av fackförbundet är naturligtvis hedervärd, speciellt för att det är Aftonbladet, och inte en borgerlig tidning, som har gjort den.
Men är detta något nytt? Hur länge har sådant här pågått?

Jag har i många år sett fackföreningar/förbund inifrån. Ja, jag tror att jag har jobbat med de flesta LO och TCO-förbund, både som föreståndare för de korta kurserna på folkhögskolan i Bräkne-Hoby och som tf rektor på Arbetarrörelsens folkhögskola på Långholmen i Stockholm under 1,5 år.

Om jag är förvånad? Nej, inte det minsta. Men fortsätt granskningen nu! Det finns säkert massor att hitta även i andra fack. 
Sedan borde nog Kommunals medlemmar fundera över hur pass stor insyn man kan kräva av en ordförande. Hon kan nog inte ha total insyn i alla bolag knutna till Kommunal. De borde också fundera över den kompetens de säkert förlorar nu. Är den inte värd något?
Det är mycket lätt att dras med och ropa "Korsfäst, korsfäst!"

Margot Wallström kan man naturligtvis i detta läge mest tycka synd om. Att hon saknar omdöme i mycket har vi sett under hennes tid som utrikesminister, men i detta fall bör man nog ha överseende. Skulle hon bo på hotell? Eller nödgas köpa en lägenhet?
Visst är det konstiga i denna historia att inte regeringen har lägenheter till sina ministrar.

Att sedan Margot Wallströms påtagna roll av oförvitlighet och hela världens mesta moraltant är jobbig att se och höra är en annan sak, om än irriterande. Och inte har hon vunnit på att fara ut mot Kommunal och anklaga dem för lögner, det skadar nog mest henne själv!
För vem tror på sagor här?

Inga kommentarer: