måndag 15 december 2014

Vill någon mer än Stefan Löfven samarbeta med MP?

Har inte snart alla pinsamhetens gränser passerats när det gäller regeringen?
Nu satt Göran Persson i TV-rutan och ville att S och M skulle gå ihop. Har de inte fattat att Alliansen vill vara Alliansen?
Det verkar ju som om Socialdemokraterna försöker göra allt för att splittra den? Och det tror de lyckas.
Sedan verkar det ju nu bara vara Löfven som vill fortsätta regera med Miljöpartiet, som ju just har framstått som pubertala i sina oövertänkta beslut. De verkar ju inte alls förstå konsekvenserna av sin politik. Ska de ha ett stillastående land?

Jag börjar faktiskt känna mig orolig, för landet är nu i så dåligt skick att man har all anledning att oroa sig. Alltför många saker fungerar inte. Något av det värsta är ju bristerna på tågen, i skolan, i äldrevården och köerna på sjukhusen.

Är det inte också självklart att om man mest sätter flyktingar i bostäderna, så finns det inga bostäder till landets egen befolkning?
Jag minns hur det var i Stockholms södra förorter, när jag bodde där, och det är nu mer än tjugo år sedan. Jag tänkte många gånger på hur många svenskar som hade sluppit köa om de hade fått de bostäderna.
Och jag har inte betalat skatt i så många år, och så mycket, för detta! Jag vill nog själv ha lite valuta för de pengar som staten har fått!
En flyktingfamilj med nio barn var trångbodda, visade de på TV.
Men hallå, här byggs inte lägenheter för elva personer! Och vad skulle de kosta? Vem ska betala?
Det var kanske bättre att den lilla lägenheten hade gått till en ung bostadslös! Men då krävs förmodligen garanterade fasta inkomster. Är de kraven borta för vissa personer i landet?

Inga kommentarer: