torsdag 25 december 2014

Jag gillar inte...

Nu är jag lite trött och faktiskt också lite hungrig, så detta blir lite surt.
Jag har suttit fyra timmar på tåg idag. Det var halt, meddelade min yngre bror från Skåne i morse, och så snöade det, och snön i Skåne såg jag också på facebook, där sonen hade lagt ut en bild. Eftersom jag har haft två singelolyckor i halka, tog jag alltså tåget till sonen.
Det är inte alls något nöje för mig. Visserligen lyckas jag ofta hitta intressanta människor som berättar saker från sina liv, och det gjorde jag också på nerresan, då ett äldre par från Limhamn, min barndoms hemtrakter, underhöll. Det var trevligt, även om jag ofta besväras av rakvatten och parfymer i offentlig miljö, vilket ger mig hosta. Överkänslighet kallas det, ingen riktig allergi, varför inte allergimediciner hjälper.
Sedan gillar jag inte barn som skriker och springer runt i tågen och inte heller unga män som sitter och högljutt berättar om sina fyllor. Jag längtade efter min gamle bil med musik i bilradion, men tänkte på att jag faktiskt sparade mina knän.

En annan sak som jag inte gillar är något helt annat, men det är rätt så aktuellt. Jag gillar inte dem som anser sig vara så goda, och inte nog med att de anser sig goda för de applåderar varandras FINA ord och goda tankar. Just nu gäller det att vi obegränsat ska ta in flyktingar. Undrar hur det ser ut i deras hem? Biskopsgårdar lär väl inte vara så små, till exempel. Kan man tro att en sådan är fylld av flyktingar eller stänger man lugnt sina dörrar efter de finfina orden i kyrkan!?

Sedan ogillar jag om någon påstår att jag är elak, för det är jag bara för att ge igen på elakhet. Men visst, jag erkänner att jag kan vara elak! Jag tycker inte heller om dem som säger att jag är tjock och ful. Eller att jag är rätt så dålig på praktisk ordning.

Däremot älskar jag dem som säger att jag är begåvad och konstnärlig! Ja, det finns till och med de som påstår att jag fortfarande är vacker, och den lögnen tar jag gärna emot.
Och så älskar jag dem som talar om vad jag ska göra för att minska i vikt, i stället för att låta som om allt hopp är ute.

I morgon är det förhoppningsvis också en dag! Då ska jag inte åka tåg, men däremot hämta en väninna vid tåget.

PS Jag har, enligt önskemål, fått en skånsk flagga i julklapp! DS



Inga kommentarer: