torsdag 18 december 2014

Att äga en fråga - om flyktingpolitiken

Idag gör alltså Kristdemokraternas Göran Hägglund ett utspel om flyktingpolitiken genom en debattartikel i DN. Det förvånar mig inte, för under min tid i det partiet upplevde jag att frågan levde i partiet, men aldrig öppet i offentligheten. Och det fanns ju enstaka röster inom KD före valet som lyfte fram den i ljuset.
Uppenbart är väl att Sverigedemokraternas framgångar finns i bakgrunden till det här ställningstagandet, samtidigt som KD har börjat få alarmerande väljarsiffror i opinionsmätningarna den sista tiden. Åker KD ur riksdagen är det ju katastrof för hela Alliansen.

Sedan förstår jag inte hur partier som FP och KD kan vara i samma allians. För mig, som har varit medlem i båda dessa partier, finns det inte så många gemensamma linjer, och de skiljer sig- eller borde skilja sig- på mycket väsentliga punkter, som exempelvis i abortfråga, där FP tveklöst är mycket liberalare.
Men det var väl bra att Göran Hägglund kom  fram i ljuset! Han har ju mest varit osynlig den sista tiden. Och frågan behöver politikerna ta i ordentligt! De ska ju faktiskt företräda väljarna, och många av oss är kritiska till den nuvarande ordningen.

Inga kommentarer: