lördag 6 december 2014

Flyktingdebatten är ovärdig

Nej, man är faktiskt varken rasist eller främlingsfientlig för att man anser att Sverige ska ha en ansvarsfull flyktingpolitik!
Vi kan givetvis inte spela hjältar och ta emot långt fler människor än landet kan bära.
Var finns lärarna som ska lära dem svenska? Det är en helt annan metodik (vet jag som har undervisat invandrare/asylsökanden i över 20 år) att undervisa invandrare än att undervisa svenskfödda i svenska. Jag har sett och hört talats om hemska exempel på hur det kan gå till.
Någon har trott att man börjar undervisning för människor som är analfabeter på sitt eget språk, och som inte kan svenska, genom att sätta dem med ett lexikon! Sant!
Någon (privat företag för många år sedan) ägnade undervisningen åt att läsa på svenska för eleverna.
Andra tar fram en massa grammatiska termer i undervisningen.
Och framförallt verkar man inte begripa att man inte kan lära människor läsa och skriva på svenska om de inte först har ett talat språk om de är analfabeter! Ja, det finns mycket att säga...

Här i Blekinge försöker nu Bert Karlsson komma över våra kända turistanläggningar för asylboenden. Redan har han tagit konferenshotellet Hanöhus i Hällevik. Häromdagen var han på gång och ville ha vår största turistanläggning, Ronneby Brunn, och idag kan vi läsa att han vill ha Guö och Tjärö (en ö utan dagliga förbindelser med fastlandet) till asylboenden. Dessutom har han asylboenden i Fur och i Svängsta. Det är mycket kommunerna måste ordna och bidra med när det gäller asylsökanden och flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Många kommunalpolitiker ger hals och är irriterade.
Men det är naturligtvis så att det finns folk som skär guld med täljkniv i detta! Det gäller naturligtvis inte minst flyktingsmugglarna som måste ha Sverige som ett gyllene paradis! Ingen kommer hit legalt! Utom de få kvotflyktingar som vi har avtal om.
Det förs - när det överhuvudtaget förs någon- en ovärdig debatt om flyktingmottagandet. Naturligtvis har SD rätt i det de säger i denna!

Inga kommentarer: