söndag 7 december 2014

Missade inte borgarna indoktrineringen?

Jag har just varit inne på en s-blogg och debatterat. Då slog mig plötsligt en sak. Och det var hur omedvetna borgarna verkade vara om indoktrineringens betydelse. Sådant kunde vi i S. Jag minns till och med hur svårt jag ibland hade att hålla kurser i arbetsrätt med LO:s kursmaterial, för det var, åtminstone på 1980-talet, ibland så vinklat att det blev fel rent arbetsrättsligt, juridiskt sett. 
Fortfarande kan vi se efterdyningarna- trots åtta års borgerligt styre- i kulturen. Var det inte total omedvetenhet som fick en borgerlig kulturminister att skära i en tårta föreställande en skrikande, svart kvinna till exempel? Och många litterära priser, som har delats ut även de senaste åren, har varit på socialistisk arbetarlitteratur.
Det hänger med, så att säga.  Ett långt socialdemokratiskt styre sätter fortfarande sin prägel på vissa områden.
Kanske var det därför som borgarna förlorade makten för att de var helt omedvetna om den delen i regerandet. Det gäller att bereda väg, att underhålla, att manipulera och att indoktrinera, som sagt! Det räcker inte - eller det är kanske till och med kontraproduktivt- att stå och gapa om öppnade hjärtan för en svällande flyktingström!

Inga kommentarer: