lördag 13 december 2014

Pinsamma applåder i riksdagen

När Paula Bieler, SD. i riksdagen hade frågat hur Stefan Löfven kunde kalla SD för ett nyfascistiskt parti svarade partiledaren.
En SD - riksdagsledamot hade talat om "mitt folk"  och de hade talat om nationens och kulturens överlevnad. Då blir man fascist i Socialdemokraternas partiledares ögon!
Sedan drog han också fram partiets ursprung, men han glömde tala om var den nuvarande ledningen hade sina rötter. I partiet sitter nämligen gamla moderater, socialdemokrater och kristdemokrater.

Stefan Löfvens svar gav applåder i riksdagen. Vad var att vänta? Man kan inte förvänta sig att riksdagsledamöter kan sin nationalistiska historia. Säkert har många av dem, för de är ju genomsnittligt ganska unga, inte ens fått någon historieundervisning att tala om i skolan. Och de har nog garanterat aldrig varit scouter! Inte i de scouterna som jag fostrades i, för där var det nationalism så det visslade om det. Men det var väl annorlunda i SSU och Vänsterns ungdomsförbund, kan man tänka.

Nej, vi är nog långt borta från de gamla socialdemokrater som, trots brist på skolutbildning, hade skaffat sig en bildning genom folkrörelser.
Nu förstår deras företrädare inte ens att lita på Forskning och Framsteg (Vet de vad det är?) utan de lutar sig mot en journalist, som uppger sig vara forskare och som enligt flera källor ljuger om sin akademiska utbildning. 
Det är väl, som vanligt, en ann´är så go´som en ann` mentaliteten!

Inga kommentarer: