lördag 13 december 2014

Energitjuvarna

Det är sent och jag ska strax gå och lägga mig, men först måste jag skriva av mig lite. Detta efter några mejl med negativa omdömen om mig från någon som verkar tro  att det är ytterst attraktivt att agera så.
Jag skulle kunna skaka det av mig, men jag har nu så länge matats med den sortens information, så det behövs bara det minsta lilla för att min energikran ska öppnas helt och dränera mig på all energi.

Ändå tror jag att jag är rätt så medveten om vilka roller vi spelar i varandras liv. I den medvetenheten blev jag faktiskt för ett antal år sedan tvungen att klippa kontakten med två nära väninnor, den ena hade jag känt i mer än fyrtio år! Men när jag insåg vilken roll jag hade tillsammans med en person som faktiskt var mycket narcissistisk, gick det inte längre. Vi blev ovänner, och kontakten är bruten sedan flera år.

Sedan är det ju också så att om man kritiserar en person med narcissistiska drag, då är det som att sätta en nål i en ballong. Luften går ur dem helt!

Då mitt hälsoläge för närvarande är som det är, och då jag därmed självvalt lever ganska isolerat blir nålstick och negativa omdömen mycket förödande.
Och motsatsen, de positiva omdömena, blir så oändligt viktiga och energigivande!
Med dessa ord har jag inte påstått att jag själv är felfri!

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Det är hårfint det där. När ska man släppa och när ska man försöka reparera?

Jag har lätt att bli ett problem för andra. Ibland försöker jag överbrygga, men det blir oftast värre av det.

Så jag är försiktig med att bli för nära andra människor. av hänsyn till dom och omsorg om mig själv.

nya tant lila sa...

Du är rolig! Förstår att det är allvar, men kunde inte låta bli att skratta.
Det gäller att välja rätt personer i sitt liv! Dem man kan välja!
Jag har ett stort behov av att få styra över mina egna beslut och min tid och att få vara ensam helt enkelt. Jag blir nervös om jag har människor inpå mig hela tiden.
Jag tror att en del unga människor skiljer sig för lätt. Men jag tror att många, många fler i min egen generation skiljer sig för sällan!
Idag träffade jag en bekant vid vår affär. Hon var helt förändrad och berättade att hon nu skilde sig efter många år. Hon hade träffat en ny kärlek. Det syntes att hon var lycklig!
Man kan inte få negativa mejl varje morgon om sig själv och samtidigt leva i någon sorts relation med vederbörande. Det går bara inte! Relationer som har fastnat i fel spår måste lösas upp!