söndag 14 december 2014

Vem har de nu tagit i båten i Socialdemokraterna?

Expressen har idag en artikel om Stefan Löfven, och de verkar ha bekymmer inom Socialdemokraterna. Jag fattar inte att de inte kan hitta en vettig partiledare. 
Många säger att MP inte är bra för partiet. Han stövlar vidare och envisas att hålla fast vid dem och virrar hit och dit om vad som gäller om budgeten.
Det verkar onekligen som om Löfven vill diktera för alla socialdemokrater i landet. HAN har sagt att de inte ska ha något att göra med SD. Och så går socialdemokraterna i region Skåne och taktikröstar för att få igenom sin budget, och det gillar inte han.
Är han envåldshärskare?
Det ser illa ut nu, tycker jag. Riktigt, riktigt illa när kända partikamrater går ut med kritik offentligt.
Och han kan väl inte tvinga borgerliga partier att samarbeta om de inte vill!
En ny Juholt-affär?
Men vad gör ett parti om de inte längre litar på sin partiordförande och denne är statsminister?

1 kommentar:

LFL sa...

Löfvén är ingen direktimport från fackföreningsrörelsen till partiet. Han gick med i partiet innan han gick med i facket, och har varit ledamot av Socialdemokraternas VU sedan 2005, och torde alltså ha varit delaktig i alla beslut sedan dess. Protesterade han öht mot Sahlins beslut bakom resten av partiledningen att ingå ett samarbetsavtal, som skulle gälla under hela 2010-talet, med Mp? Varför har de "kända partikamrater" som nu går ut med offentlig kritik mot detta samarbete, inte sagt ett knyst under sex långa år? Varför sa de ingenting innan Löfvén bara ett halvår före valet 2014 utpekade Mp som en "naturlig" regeringspartner? De kunde ha satt klackarna i marken och sagt att de inte ville ha en upprepning av Sahlins fadäs 2008, när honm skänkte ministerposter till Mp inför mandatperioden 2010 - 2014.