lördag 6 december 2014

Handlingskraft och tydlighet

Har jag blivit sverigedemokrat? Jag är ingenting numera, ej partiansluten. Men det finns saker hos SD och i deras program som jag gillar, och det finns saker som jag ogillar.

Det jag främst tycker om är deras handlingskraft- som vi ju såg ett lysande exempel på vid budgetomröstningen- och deras tydlighet.
Jag är inte säker på att människor i andra partier är mera fria från det som de kallar "främlingsfientlighet" än vad man är i SD.
Många i dagens Sverige känner en osäkerhet inför vad som händer om islam breder ut sig, och om sådana avarter som rekrytering till terrorgrupper växer. För att inte tala om dem som återvänder.
Alla har vi en historia, så också detta parti.

Själv var jag, som skrivet, socialdemokrat i 28 år, vilket idag känns lite konstigt för mig. Men jag skolades bland annat i en illande röd (folkhögskole) lärarutbildning.

Däremot är jag lite rädd för SD:s syn på samkönade pars rättigheter och tror att kvinnorollen, åtminstone för den jämställda kvinnan, kanske inte skulle nå fördelar om de fick stor makt.
Detta kommer de dock, med all sannolikhet, att få i nästa val.
De får stort mediautrymme och de som framträder verkar ju mycket sympatiska och ärliga! I jämförelse med dem framstår de andra partierna som bleka, mycket bleka, och detta vinner de andra partierna ingenting på.  Tydligast är Annie Lööf, som nog också kommer att skörda framgångar. Dessutom ser hon ju mycket trevlig ut!
Se på KD mitt senaste parti. Vad står de för? I praktisk politik?

Inga kommentarer: