söndag 17 juni 2012

Var vargdödade djurskötaren en människa?

Nu har det som många av oss har väntat på hänt: en vargflock har dödat en människa. Eller var djurskötaren som dödades i Kolmårdens djurpark ingen människa? Om jo, hur kan hon då ha blivit dödad? Vargar går ju inte på människor, har det sagts i Sverige i många år!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är skillnad på djur i fångenskap och i det vilda. Blir de trängda i fångenskap, de är ju faktiskt vilda kan det gå snett som idetta fall.Dessutom var hon naiv nog att gå in ensam tyvärr vilket ledde till att ett liv gick till spillo.

nya tant lila sa...

Jag är övertygad om att om jag mötte en varg i skogen skulle den kasta sig över mig och döda mig. Därför tar jag med mig överfallslarmet när jag går ut i skogen när vi har varg i närheten.

LFL sa...

Även min första tanke, när jag hörde om olyckan, var att vargen kände sig trängd. Men bilderna visar ett stort hägn, med alla möjligheter för en trängd varg att fly.

Dessa vargar var dessutom socialiserade till att umgås med människor. Jag gissar på våldsamma lekar med en kär gammal vän, vilket inte var så farligt när vargarna inte var små valpar.

Det har hänt liknande olyckor med lejon och tigrar, som naiva människor har haft hemma som husdjur sedan de var små. Liknande olyckor med tjurar är ju också vanliga. Ungefär en bonde per år dödas av tjurar i Sverige.