fredag 29 juni 2012

Utan personligt ansvar!?

Jag gör ett avbrott i bloggavbrottet, för nu börjar det bli för tossigt.
Det började med förslaget om en fett/sockerskatt. Detta skulle ju få överviktiga/feta att äta mindre "farlig mat". Vilken diet ska man nu följa? Det finns ju de som säger att man SKA äta fett, för att fett behövs för att förbränna fett.
Nu verkar, som tur är, politikerna vara klokare än att hitta på några sådana dumheter. Sanningen är ju att det bara är man själv som kan ta ansvar för det man äter, och att det handlar om mängden och hur mycket du gör av med och inte om något speciellt födoämne eller ens några speciella födoämnen.
Idag kommer man med nyheten att man kan stoppa ner en slang i magsäcken och suga upp en del av det man har ätit. Men är det inte bättre att inte stoppa ner det i magsäcken från början? Verkar konstigt!
Sluta med tjatet  om övervikt, så kommer säkert många gå ner bara för att de inte mobbas offentligt!

Idag var det Svenska spel, som plötsligt anklagades för att de inte tog ansvar för att folk kunde bli spelmissbrukare! Men hallå! Detta är väl i alla fall inte deras ansvarsområde! Utan den spelandes!


Vi börjar gå runt som programmerade robotar! Hela tiden får vi veta vad vi ska göra. På väg till midsommarfirande i Skåne hörde jag på bilradion hur någon talade om för folk vad de skulle tala om ifall de träffade någon som de tyckte var intressant. Man tror inte det är sant!

Allt ansvar läggs snart utanför individen.
För en stund sedan fick jag ett sms på min mobil från Telia. De talade om för oss att det var ett åskväder på gång och att jag skulle stänga av känslig elektronik!!! Nej, jag kan ju inte fatta själv att känslig elektronik ska stängas av om det åskar! Förutsätter de att kunderna är totalt okunniga?
-Sväng till höger, ta rakt fram säger GPS:en!

Idag är tydligen inte min fråga på ett blogginlägg häromåret något skämt längre
- Jag har gått upp så mycket i vikt! Vad gör politikerna åt det?

Nog behövs det en drive för ett återtaget ansvar hos individerna! Ansvaret för våra egna kroppar och liv- så långt detta är möjligt.

6 kommentarer:

LFL sa...

Med GPS till himlen. Jodå, har har sett Himlaspelet i Leksand.

vally sa...

Jättebra inlägg.

LFL sa...

Ett jättebra inlägg om den eviga frågan om individens contra samhällets ansvar. För opåverkade är vi inte. Och man har ju kämpat hårt för att få spelmissbruk klassat som en sjukdom, för då kan man få ersättning för vistelse på behandlingshem för spelmissbrukare.

kyrksyster sa...

Min GPS säger att jag ska svänga höger i rondellen. Ibland funderar jag på att svänga vänster bara för att trotsa!

nya tant lila sa...

:-) Det är nog tur att jag inte har en GPS!Hade nog haft svårt för instruktionerna.

Elisabeth sa...

Ha ha ha! Det är jättekul att trosta GPS:en! Först blir den alldeles tyst (man riktigt hör hur den tänker) och sedan får man en ny order utifrån det "felaktiga" val man gjorde. Testa, kyrksyster! Det krävs inte så mycket för att man ska känna sig "mäktig". :-)