onsdag 13 juni 2012

SD på frammarsch?

Nu är det inte bara medlemmar i SD, eller f d medlemmar, som höjer fanorna för SD-ideologin i vårt heliga Sveriges namn.
Detta sker givetvis i samband med diskussionen om skolavslutningarna. Invandrarna ska minsann inte komma hit här och ställa till det, så låter det på många håll. Det är vårt land, våra traditioner hävdar man, och så drar man fram historien med kyrkans och skolans sammankoppling förr i tiden, i total omedvetenhet om att förhållandena starkt har förändrats.

Tänk så lätt det är att få fram de bruna ränderna hos människor!




2 kommentarer:

nya tant lila sa...

På religiösa friskolor får man till och med ha religionsutövning på avslutningarna.
Den kommunala skolan ska vara konfessionslös. Det är den nuvarande regeringen (M,C,FP,KD) som står bakom skollagen, det vill säga riksdagen beslutade den under denna mandatperiod.
Inte kan man väl skylla dem för att enbart vara ateister!

Anonym sa...

Begreppet invandrare är oanvändbart. Det handlar om ytterst olika grupper och individer.

Jag är gruppledare för SD Sundbyberg. Av våra medlemmar är 40% utlandsfödda. Chile, Danmark, Finland, Frankrike, Kina, Laos, Rumänien, Serbien, Thailand, Ungern och Österrike.

Utöver medlemmarna har vi ett antal utlandsfödda sympatisörer från Luxemburg, Syrien, Turkiet och Tyskland.

De har alla önskan att bevara ett fungerande Sverige. De vill att Sverige skall ha kvar sin nationella identitet.

Med undantag för två medlemmar har de inga åsikter om "invandrare". De två undantagen är båda ungrare. En ogillar muslimer och den andra är avog mot zigenare (romer).

Rörande skolavslutning i kyrkan tycker de flesta att det är en god tradition, men att frågan inte är tillräckligt viktig för ett aktivt engagemang.

Vi har inga aktivt utövande kristna, men de flesta är formellt troende protestanter, katoliker och två ortodoxa. Våra två buddister är mer aktiva religiöst och besöker buddisttempel några gånger per år.

Utbildningsbakgrunden är 30% universitet eller högskola, 40% gymnasium (inkl praktiska grenar) och 30% grundskola eller utländsk folkskola jämte yrkesutbildning. 10% har flerårig yrkesutbildning såsom t ex rörmokare medan 20% har kortare utbildning till t ex chaufför.

En central SD-funktionär sade vid ett tillfälle: "Det tog mig tio år att komma bort från mullorna i Iran - nu håller de på att komma ikapp mig i Sverige".

Stellan Bojerud