söndag 16 februari 2014

På tal om vilda djur

Nu fyller jag snart år igen. Till födelsedagen har jag önskat mig ett litet överfallslarm att ha i fickan. Jag hade ett sådant förr, men det är trasigt.
Detta är inte för att skrämma bort människor utan en trygghet när jag promenerar i skogen för att försöka skrämma bort vildsvin eller annat, som varg till exempel!


På tal om vildsvin ska jag nu berätta en händelse som inträffade för ett par år sedan. Jag bor nära skogen, och där finns vildsvin.


Jag kom ut från sidoingången och upptäckte ett svart, stort djur vid min trappa på framsidan, och djuret såg helt klart ut som ett vildsvin. Jag schasade först, men inget hände. Då gick jag in och hämtade överfallslarmet, och detta var mycket högt i ljudet. Det förmodade vildsvinet glodde förvånat på mig, men gick inte iväg.


När jag hade försökt flera gånger med larmet kom en granne och tog hand om sin Peggy, den tama grisen!
Jag kände mig lite fånig... Men hur skulle jag kunna veta? Det är inte så många år sedan som gräsmattan där var uppbökad en morgon. Och jag var van vid att se Peggy snällt promenerande med sina ägare, inte ensam bökande vid min yttertrappa.

Inga kommentarer: