tisdag 25 februari 2014

Gift med en hora

En gång hade jag i invandrarundervisningen en mycket vacker, ung, lång, slank afrikanska. Hon hade träffat en svensk nere i Afrika (minns inte var), och de hade gift sig, och han hade tagit med henne hit. Men den sköna damen hade nog försörjt sig på speciellt sätt i Afrika, kan man tänka sig, för hon fortsatte tydligen med sina små extra inkomster från olika kunder.
Om det var detta som gjorde att hennes man begick självmord, vet jag inte, men det gjorde han. Vem vill vara gift med en hora?


Men det finns olika sätt att vara prostituerad på. Att fläka ut sig överallt i bloggvärlden (jag menar nu inte på den egna bloggen) och var man kommer åt ge ut sina tankar och erfarenheter, sin uppväxt, sina hemförhållanden ja, jag har till och med sett en som talade om hur många kvinnor han hade haft. Detta är för mig också en sorts prostitution. Man blir till allmängods.


Ibland kan man känna sig glad över att någon till exempel berättar något om sina föräldrar eller sitt föräldrahem. Men när man då hittar samma historia på flera olika ställen ute i bloggvärlden, mister ju historien sin betydelse. Det var inget förtroende som delgavs bara till en själv. Det var sådant som man delade med alla!
Detta måste kännas som det kändes för den där mannen som upptäckte att hans unga hustru horade. Då blir ju relationen bara smutsig och ful.

Inga kommentarer: