lördag 15 september 2012

Skådespel vid fångarnas hemkomst

När Johan Persson och Martin Schibbye kom hem kunde man på TV-reportage från flygplatsen se hur Martin och hans fru kramade om varandra ömt, som om de återförenades efter lång tid. Men vid intervjun på TV berättade frun att hon hade åkt till den hemliga orten och mött honom innan han kom till Sverige.
Vad är det för teatraliskt trams?

Naturligtvis är det som de båda frilansjournalisterna har råkat ut för fruktansvärt. Men, och detta är viktigt, de har inte suttit fängslade för att de inte har fått yttra sig.

De har suttit fängslade för att de har tagit sig in i landet illegalt med hjälp av gerillan. Detta var ju skälet till domen.Eller hur?

Att man i Etiopien blir fängslad på grund av bristande yttrandefrihet har ju inte riktigt samband med den här historien, som jag ser det.

Detta påminner mig om den "stackars" Vilks "förföljelse". Detta har ju heller ingenting med yttrandefrihet att göra utan beror på att han kränker muslimer! Det är detta han inte få göra. Yttra sig får den store provokatören!

När jag såg församlingen vid presskonferensen igår och hörde applåderna funderade jag över hur många av de här människorna som egentligen gillade syftet med resan?

Jag håller med Maria Abrahamsson när hon nämner de hemkomna som två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt. Så har det ju sagts - men glömts?

Låt oss klart och tydligt  få höra vad de hade för syfte med den tänkta reportageresan! Egentligen! Innan vi hjälteförklarar dem!

Och låt oss slippa se tillrättalagda snyftbilder på hemkomsten!

Det är kanske dags att hålla huvudet lite kallt, även om det de har råkat ut för naturligtvis, som skrivet, har varit fruktansvärt!



3 kommentarer:

LFL sa...

De hade otvivelaktigt valt sida i en väpnad konflikt och givit sig in i själva krigsområdet. Men inte som neutrala krigskorrespondenter, som läppjar på drinkar i hotellbaren. De var inte där för att försvara yttrandefriheten, utan att försvara den civilbefolkning som angrips ar regeringsstyrkorna. Om det är terrorism att försvara sig, så är det även terrorism att stödja dem som försvarar sig.

De har visat samma mod som den som går ut som frivillig soldat i andras försvarskrig. Hur stort mod har Vilks visat, när han far runt och håller föreläsningar om "yttrandefriheten" att kränka muslimer bakom dubbla polismurar?

Vad tycker poliserna om att vara utkommenderade statister i Vilks så kallade konstprojekt?

nya tant lila sa...

Jaså? Då har du lyssnat dåligt! De var där för att avslöja oljeföretagens inblandning i konflikten! Detta är vad de har uppgett!Ett marxistiskt syfte, så klart! Och en dold agenda, då Bildt suttit i styrelsen???

nya tant lila sa...

Visst kan man kalla det som andra kallar dumdristighet och olagligt agerande för mod om man vill spela på den sidan! Var fanns deras presskort, om de nu verkligen är etablerade journalister?
Nej, på marxister litar jag inte!!!