söndag 2 september 2012

Hur mycket skattepengar ska underhålla andras krig?

Nu är nog snart måttet rågat för de allra flesta av oss skattebetalare vad gäller vårt underhåll av andra länder under deras krig.

Droppen är väl (var det) 125 miljoner som skulle gå till Syrien? Och, sade ministern, problemet är att pengarna inte kommer fram!

Men skicka då inga pengar! Vi är nog väldigt många i Sverige som är trötta på att våra skattepengar går ut ur landet till länder som krigar i stället för att hamna hos gamla, sjuka och barn i landet.

Vi får väl i första hand ta hand om dem som har betalat in skattemedlen under hela sitt liv eller barnen till dem som betalar skatt.

Vi säger  NOG NU!

2 kommentarer:

LFL sa...

Omvärldens feghet. Det låter ju mer humanitärt att skicka mediciner som inte når fram, än att skicka bomber som träffar sina mål, så att diktatorn försvinner.

Tänk på att kriget började med fredliga demonstrationer för demokrati, vilket brutalt slogs ner av diktators krigsmakt.

Det håller nu på att gå som i andra länder, där en befrielserörelse mött alltför hårt motstånd. Den demokratiska oppositionen slaktas av regimen, och de mest hårdföra motståndsmännen kommer att vinna. Omvärlden borde ha ingripit militärt i ett tidigare skede, som man gjorde i Libyen.

Men vågade inte på grund av Syriens geografiska läge, mitt i konflikternas Mellanöstern. Stackatrs folk!

nya tant lila sa...

Vem har pratat om mediciner?