tisdag 11 september 2012

Någon

Någon - eller ännu en - av de gamla vännerna har lämnat jordelivet. Hans fru, min väninna tidigare i livet, finns kvar.

Jag tänker ibland på hur annorlunda livet måste te sig för oss som har gett oss av, flyttat till nya omgivningar och nya människor och för dem som finns kvar i det gamla.

De här vännerna  fanns kvar, även om det var människor som var internationella på många sätt. Vi släppte kontakten för många år sedan, efter att ha umgåtts mycket och varit nära vänner. Varför vet jag inte, det bara blev så. Andra saker i livet tog över, nya människor, nya miljöer.

Jag har några sådana där gamla miljöer i mitt liv där människor finns kvar, och där jag har levt viktiga perioder i mitt liv; i Malmö - Lund - området, i Stockholm, i Oskarshamn...
Där har livet fortsatt, människor lever med samma människor, de bor kanske i samma hus, och de rör sig kanske i samma föreningar.

Jag finns inte längre där.

Kanske har det, just för att jag har flyttat flera gånger, blivit så viktigt för mig att ha kvar mitt hus, som jag snart har haft i trettio år, och att vara på en plats där jag känner mig förankrad. Huset stod här medan jag var utflyttad och väntade på mig.

Nu finns jag också här igen med ett delat hjärta, med kvarlämnade bitar på flera andra platser.


                                                     

Inga kommentarer: