tisdag 14 april 2015

Vad hade kyrkan förr sagt om prästernas månggifte...

för om man i kyrkan anser att endast döden kan upplösa ett äktenskap så måste väl prästers upprepade äktenskap, utan att föregående äkta hälft är död, räknas som månggifte. Eller hur? Det är väl rimligt att tänka så!

Jag tänker på min barndoms kyrkoherdar. Inte kunde de byta ut sina fruar hur som helst! Inte heller hade de kunnat leva i samboskap och skaffa barn, och sedan byta till en ny karl eller kvinna när det passade sig. 
Det har hänt mycket på en moralisk utförsbacke bland Svenska kyrkans ämbetsmän!

Inom pingströrelsen verkar Åke Green plötsligt ha blivit klonad. Just när världens ledare är fullt upptagna av hur man ska stoppa terrorismens utbredning, när människor svälter, måste fly från sina länder och dödas för sin kristna tro, kommer några pingstpastorer och skriver om homosexualitet! Det är faktiskt helt makabert! Tala om pissborgerlighet och världsfrånvändhet!
Det som människor har mellan benen tycks vara ytterst intressant för dessa pastorer. Och att beteckna kärlekshandlingar mellan par av samma kön som synd, när hela världen brinner av ondska verkar onekligen en aning märkligt. 
Pingströrelsen har kanske faktiskt fan i båten! Det befarade jag med den till synes gubbsjuke Åke Greens fantasier, och nu kan man ju undra igen.

En del människor ser sex som något mycket spännande och något som de hela tiden verkar vilja återkomma till.
Troligen är det väl så att tomma tunnor skramlar mest.

Är sex kanske ett problem för pastorerna själva?







Inga kommentarer: