onsdag 15 april 2015

Somliga söker sig till Synden!

Det är mycket som avslöjas just nu. 22 pingstpastorer tror på Helvetet och dömer homosexuella dit, för det kan de göra när de leker Gud. Detta trots att Bibeln säger mycket litet om homosexualitet. Det handlar oftast främst om ett bibelcitat hos Paulus, som lär hänsyfta på äldre mäns utnyttjande av yngre pojkar.

I en utställning visas hur sjömännens sexliv med prostituerade ser ut.
Och jag kommer att tänka på Synden, som den drar folk...

Fram till och med 1991 arbetade jag sedan ett antal år som reseledare i Sverige och ute i Europa. Under vintersäsongen var det mest resor till Hamburg och Lübeck. Jag hade detta jobb parallellt med mitt arbete på folkhögskola, där jag var föreståndare för korta kurser och lärare på långkursen. Jag arbetade då ibland helger och kunde därför någon gång frilägga en fredag och åka iväg. Det hände att jag tog tjänstledigt för en längre resa.
Till en början skulle inga kvinnor få ta Hamburgresorna, men till slut fick jag detta, och jag blev den första kvinnliga reseledaren som åkte dit för vår resebyrå.

Man blev rätt så avtrubbad av att se porrshower, samlag på bord i luften eller på scenen och en massa avklädda kvinnor- det var bara kvinnor som klädde av sig på den tiden, där jag var.
Likaså vande man sig vid de prostituerade som stod i gathörnen och satt i skyltfönstren på den gata, där de satt avklädda och bjöd ut sig.
I början var jag inne bakom planket som döljer gatan, men det blev rätt så otrevligt med något som sprutades över oss kvinnor, som sades vara urin. Jag vet inte om detta var sant. 
Så sedan nöjde jag mig med att stå vid planket med andra kvinnor i gruppen.

Det var mycket som utspelade sig där.  Oroliga hustrur som stod med klockan i handen och tyckte att männen dröjde väl länge bakom planket. Kvinnor som fick en spann vatten kastat över sina nyfriserade huvuden och som blev helt våta, glåpord som slängdes från fönster på andra våningen.

När killar i gruppen kom och ville prata med chauffören brukade jag säga att det gick bra att prata med mig. Jag visste på den tiden också de ungefärliga priserna på damerna.

När min förstfödde var nitton år var han med på en resa och fick som alla andra gäster vara med på sex-showerna. Han berättade flera år efteråt för mig att han hade berättat vad han hade sett för kompisar, som då hade frågat vem han var där med.
- Med mamma! hade han sagt, och skrattat.
Och jag tyckte inte ens att det var konstigt. Som sagt, man blev rätt så  avtrubbad.

När resebyrån hade tagit med sex-showerna i programmet ökade antalet resenärer så mycket att vi fick köra med dubbla bussar!
En del älskar nämligen synden! Och dras till den som flugor till en sockerbit!

Första gången jag hade den resan var min chef och hans fru med. Som tur var. Jag satt i bussen och talade varmt om stället vi skulle till på kvällen som hade "klass och stil", som jag hade fått information om.
När några gäster fick flytta sig för att deras bord skulle hissas upp med två personer, som skulle ha samlag där bland publiken, rodnade jag. Och jag är inte speciellt pryd. Med på resan var två gamla damer, och jag förväntade mig kritik efteråt. Den uteblev.

På en resa året efter fanns två äldre damer som satt och samtalade ganska långt fram i bussen. Den ena hade varit med på denna resa tidigare, berättade hon för reskamraten och rekommenderade den show vi hade sett, och då kände jag igen henne...
Somliga gillar synden, gamla som unga...

Inga kommentarer: