fredag 3 april 2015

En feministisk utrikesminister blir nog dyr...

om regeringen ska behöva skicka iväg män efter hennes besök i mansdominerade länder, för att rätta till vad hon har ställt till med genom sina uttalanden.
Jag lyssnade på reprisen av Debatt. Ja, jag hade ju, som alla andra, trott att det var ett nytt program som sändes. Men när man hör saker för andra gången hör man mera. Den präktiga Maj-Britt Theorin, bland andra, som stolt talade om den feministiska utrikespolitiken. Vad är det för något? 
Sverige är bäst! Det vet vi ju redan... Eller?

Men jag är faktiskt oroad över vänstern. För är inte risken stor att de exploderar av moralisk överlägsenhet? Så uppblåsta kan man väl inte vara utan att man till slut spricker? Puff! Och då flyger hela den feministiska regeringen och utrikespolitiken all världens väg.
Det gör den nog för övrigt ändå, för Sverige är inte norm i världen och svenska politiker kan inte fortsätta att i internationella sammanhang respektlöst uppträda som om de hela tiden vet bäst. Det gör de dessutom inte!

2 kommentarer:

LFL sa...

I stort sett så är det fortfaranande Carl Bildts utrikespolitik. Man ändrar inte utrikespolitiken så snabbt efter ett regeringsskifte. Det var ju MP, sossevänstern och opportunistiska allianspartier, som såg en chans att splittra regeringen, som drev fram uppsägningen av vapenavtalet. Om så inte hade varit, så hade ju kritiken mot Saudiarabien redan varit glömd, inte minst av saudierna själva.

Kritiken mot Saudiarabien finns på UD:s länderöversikt, som (om den inte är uppdaterad senaste veckan) uppdaterades senast 2011. När Bildt var utrikesminister. Både Wallström och Löfvén har varit i Kiev och försäkrat att Sverige fullföljer Bildts utrikespolitik där. Vad är feministiskt?

De enda avstegen från Bildts politik är erkännandet av Palestina och den oplanerade uppsägningen av vapenavtalet.

Man har lättare att förstå arabstaternas ilska mot Sverige, om man har uppmärksammat att UD:s hemsida från 2011 innehåller fördomar om islam och sharia av samma slag som i andra sammanhang brukar kallas "rasism".

nya tant lila sa...

Fråga inte mig vad som är feministiskt, för jag vet inte! Det är ju Maj-Britt Theorin och Margot Wallström som säger att de har en "feministisk utrikespolitik"!