måndag 11 maj 2015

Med syfte att förnärma och förnedra

Mitt liv rymmer mycket positiv, och jag försöker hålla mig ifrån det som bara ger negativ energi.
LFL verkar inte ta detta på allvar, utan gör försök på försök att tala om för mig att jag har fel som inte längre vill ha kontakt.

Samtidigt skriver han långa haranger på f.d. ölandsprästens blogg, där han talar om hur illa bemött jag har blivit och försöker förklara hur hans tro och min avviker. Man ska akta sig för "guilt by association". Fast egentligen skulle det väl vara jag som borde göra detta! Och vem tror han att han är?
Har försöken att spela på "de stora gossarnas" planhalva misslyckats på andra håll, så att det enda som återstår nu är bloggen där förmågan att kränka har högsta rang?
Dessutom har jag väl knappast blivit sämre bemött än han har blivit ibland! 

Jag har gång på gång påtalat att jag inte vill figurera i de sammanhangen. Bloggen ter sig sjuk! Visst kan den innehålla guldkorn, men på det stora hela går det ju ut på att förnärma och förnedra någon. Nu har man ägnat mycket tid till att  försöka bevisa att påven på något sätt egentligen har nedvärderat och förolämpat vår ärkebiskop genom det sätt som han titulerade henne på vid hennes besök hos honom.
Ja, och så är det ju nye biskopen i Växjö som är utsatt för nedvärderingar på olika sätt. Blogginnehavaren har visst väldigt svårt att klara av att han själv bara fick (var det) 35 röster i det biskopsval som han deltog i. Ja, det var kanske inte fler än 33, jag minns bara ungefär, inte den exakta siffran.

Äldre förnedras på grund av att de är äldre. Människor kränks.
Någon delar hela tiden ut helt sjuka kommentarer.
En medelålders kvinna försöker hysteriskt få uppmärksamhet genom sina provokationer.

Utan att på något sätt vara psykiatrisk expertis, måste man väl ändå, som helt vanlig lekman, lugnt kunna konstatera följande.Om man i stort sett dagligen harvar om ett beslut taget 1958, som man har varit emot hela tiden, och har jobbat i den organisation där följden av detta finns, och inte har kommit loss eller bytt samfund, då kan man nog säga att vederbörande antingen är otroligt oföretagsam eller också har flera skruvar lösa!

Finns det någon mer än de som själva har spybehov som får energi av dessa ständiga uppkastningar? God kristendom?

Inga kommentarer: