torsdag 21 maj 2015

De som inte räknas

I vårt starkt individualistiska samhälle gäller rätten för individen, men utan tankar på dem som drabbas av individens beslut. Vissa beslut är mindre allvarliga, andra är otroligt viktiga.

Till dem som inte räknas hör exempelvis äldre och deras förhållanden. Det kan vi se när man i kommunerna drar ner på äldrevården och samtidigt vräker ut massor av miljoner på idrottsanläggningar.

De som inte heller verkar räknas är de familjer där någon av föräldrarna gör könsbyten. Hur påverkas barn av sådant? Att plötsligt få sin mamma eller pappa förvandlad. Till vad?

Man räknar inte heller foster, som ska aborteras, som någonting med värde. Det är snarare som om de vore en växt som man kunde avlägsna eller behålla som man tyckte. I vårt land aborteras ju foster som i stort sett är livsdugliga! Vem driver deras rätt till liv? 

Om ett barn föds för tidigt och en förälder tar död på det räknas detta som mord! Men om ett barn aborteras vid nästan samma ålder är det okey och tillåtet.

Det har varit ett oerhört ståhej kring den lilla flickan i Karlskrona som blev mördad av sina vårdnadshavare. Med all rätt. Men samtidigt är det lite märkligt att i samma veva som fallet ska upp i hovrätten läsa om ett aborterat foster som levde vid födseln och fick ligga och självdö. Om detta blev det bara tyst! För den sortens berövande av liv är tillåtet i vårt land!

Vi lever i ett konstigt samhälle! Vissa ska värnas och andra räknas inte!

Inga kommentarer: