fredag 7 november 2014

Medan Sverige sover

När jag för ett par år sedan guidade vid och på Örlogsbasen i Karlskrona tyckte jag ofta att det verkade skrämmande ödsligt där. Nu var detta förmodligen bara en synvilla, men faktum är att det svenska försvaret i flera år koncentrerade sig på att vara en internationell insatsstyrka i stället för att rusta upp det egna försvaret. Medan Marinen hade sina båtar i Somalia fanns ryssen på andra sidan, och de sov uppenbarligen inte.
Nu har man vaknat när de ryska flygplanen har kretsat över svenskt luftrum och när det eventuellt har funnits en eller flera u-båtar, som inte borde vara där, i svenska farvatten.

Så tror jag också att det kommer att bli med den svenska kulturen. En dag kommer vi, som en gång levde i den, att finna att den inte längre finns kvar.
Sverige har blivit övertaget av främmande kulturer och ursprunget är glömt. Det uppväxande släktet vet inte ens hur den svenska kulturen en gång var, för de har levt i sina sociala medier och fostrats i en skola där omedvetenheten har flödat. Det svenska blir ett minne blott!

Inga kommentarer: