onsdag 5 november 2014

Det saknas respekt

Har suttit och funderat över vad det är som är så totalt fel i vårt samhälle idag, och hur det var tidigare.
Är det inte så att hela grunden för samlevnad, som bottnar i en sorts respekt både för varandra och för lagar och regler, brister?

Mobbningen som pågår överallt är ett tydligt exempel på detta. Trakasserierna på nätet, hånfullheten som finns överallt, också i kyrkliga sammanhang. Den bristande respekten inför kvinnor som säger nej före en våldtäkt. Den bristande respekten för nej i andra sammanhang, som att man inte längre vill leva ihop eller umgås.

Det är ju också mycket tydligt med respektlösheten inför andras rätt att framföra sina åsikter. På väldigt många håll stryps yttranderätten idag. Människor plockas bort från sina sammanhang för att deras åsikter inte passar.
Man stjäl och rånar till och med värnlösa åldringar, och till och med mitt på ljusa dagen. Försöken till och bedrägerierna är snart snarast norm än undantag.
Människor tränger sig in i vårt samhälle och ockuperar det offentliga rummet, tar det som en självklarhet att de ska kunna slå läger och sova var som helst. Och det har blivit fult att protestera mot dessa intrång
Vårt samhälle har flippat ur! Och omedvetna idioter hjälper till att fortsätta att stjälpa den ordning och reda som generationer före oss har byggt upp under stora ansträngningar.

Inga kommentarer: