onsdag 5 november 2014

Höger är inget skällsord, Jonas Sjöstedt!

Han ser onekligen lite snopen ut, Jonas Sjöstedt, när han börjar inse att besluten inte är så enkla som att man förhandlar med Socialdemokraterna, som i regeringsställning med MP inte har majoritet i riksdagen.
Nu verkar hans förbud mot vinsterna i välfärden att ryka all världens väg när Sverigedemokraterna har deklarerat att de inte tänker stoppa valfriheten inom vården.
Då säger Jonas Sjöstedt att nu avslöjar SD att de är ett högerparti.
Vad trodde han? Att de tillhörde vänstern? Och Jonas Sjöstedt, höger är inget negativt för alla i det här samhället! Lika lite som Sverigedemokraterna är det.
Nu har det ju till och med visat sig att var nionde moderat har gått över till SD. Vad sägs om det? Tror man att dessa är det marginaliserade folket som har misslyckats?
Nej, det är nog hög till att inse att det sköljer en våg av nationalism över Europa. På gott och ont. Allting har fördelar och nackdelar.

Men i media kan vi ju tydligt se hur opinionen vänder och hur man nu fokuserar på den havererade flyktingpolitiken i landet. För närvarande sitter 13 000 människor, som har fått uppehållstillstånd, fast på asylboendena för att det inte finns några kommunplatser, och man förväntar sig att det snart är 20 000, samtidigt som man tror att flyktingströmmen nästa år kan bli ca 100 000 personer.
Tala om en ansvarslös politik! 
Men, jag tror att det måste bli ett nyval. De flesta har väl insett att den här regeringen inte kan regera.
Så nu får vi vänta på SD:s nästa drag!

Inga kommentarer: