fredag 27 april 2012

Vart går våra skattepengar egentligen?

100 miljoner kronor i bistånd pytsar Sverige, enligt uppgift, ut VARJE DAG, ibland till diktaturländer utan redovisningsskyldighet om hur pengarna används, uppgavs det igår i TV-programmet Debatt, detta program där programledaren sällan låter någon tala till punkt.
Mycket borde granskas. Vad tar man betalt för flyktingboendena? Vad tar man betalt för fosterhemsplaceringarna av ensamkommande flyktingbarn? 16000 kronor om dagen kunde en ensamkommande flykting kosta, påstod SD:s representant. Med mina tjugo års heltidsarbete med asylsökande/invandrare i bagaget, har jag  hört en hel del om kostnader som ingen vågar yppa, allt ifrån beställda hemtransporter med flyg som ingen dyker upp till, men som man får betala för i alla fall, till kostnader för medföljande personal från Sverige till hemlandet med mera med mera.
Tänk om SD har rätt i en del som de säger? Hemska tanke!?

En socialdemokratisk bloggare är helt förskräckt över att biståndsministern i Debatt verkade hålla med SD! Hur kan man tycka samma sak som någon från detta parti? Går inte sådant över anständighetens gräns? Nog måste man kunna tycka samma sak om detta är rätt! Har folk fått fnatt?

Det var som i Blekinge där en fp-kvinna ströks från både riksdags- och landstingslistan för att hon i media hade sagt att hon kommunalt kunde tänka sig att jobba med SD om detta gagnade kommunen. Då åkte hon bort på listorna efter ett möte- i detta parti som står för individens frihet och yttrandefrihet! Ja, ja!
Världen är konstig. Man måste hitta någon att trakassera!

Här i Blekinge fortsätter BLT sitt drev mot den tilltänkte kyrkoherden i en församling. De verkar tro att de är Domkapitlet som ska pröva lämpligheten. Olustigt! Det har jag talat om för reportern.


Inga kommentarer: