torsdag 5 april 2012

Rötägg och roffare

Det är tur att folkrörelserna finns med en massa människor som arbetar för och i föreningar, helt utan egen vinning. Annars hade jag nog snart helt gett upp om det här landet. För vad har det blivit av det?

Som boende i Blekinge är vi nära den där färjan över till andra sidan Östersjön där många människor tycks leva på att åka hit och stjäla från oss. Nu kan folk inte ens åka tåg utan att riskera att bli stående på vägen för att kriminella har stulit koppartrådar. Tak stjäls från kyrkor och den som har koppar i sina trädgårdar kommer att finna att detta en dag är borta. (en bekant till mig hade en stor vattenbehållare)

Företagsledare och höga banktjänstemän får oskäliga summor för sina insatser medan småsparare inte får någon ränta alls.
Gång på gång möter oss hur människor, som folk borde ha haft förtroende för, har varit ohederliga och tillskansat sig pengar på sina arbetsplatser.

När socialdemokraternas förre partiledare  visade sig ha stora brister i sin hederlighet både i det han sade och med starka indikationer på annat också i livet, fanns det folk som med näbbar och klor försvarade detta! Moralen är rutten! Gemene man har så glidit in i ett moraliskt upplöst samhälle så det är äckligt.

I Sverige har vi lagar som ska följas. Vi har ingen fri invandring. Det ska inte skrivas snyftreportage om människor som lever illegalt här i landet. De ska lämna landet! Om något ska skrivas så är det om det faktum att de skiter i att åka iväg och i stället gömmer sig med god hjälp av Svenska kyrkan ibland.

Är landets lagar fel ska de ändras! Tjänstemän inom en kyrka ska inte spela hjältar genom att bidra till olagligheter! De har skyldigheter som alla andra att följa svensk lagstiftning oavsett om de är diakoner, präster eller ärkebiskopen.

Jag är trött på rättsrötan, där det har blivit till en självklarhet att man tar lagen i egna händer! Är det konstigt om kriminella gäng i storstäderna gör detta om människor i samhällets högsta positioner är vägledande modeller?

Inga kommentarer: