tisdag 24 april 2012

Hotande och skattefuskande taxichaufförer

Det var en ganska märklig upplevelse att på förmiddagen ha varit på en work shop i turism och sedan på sena kvällen sitta i bilen efter ett styrelsemöte i Skåne och höra om de friåkande taxichaufförerna i Stockholm. Nu är naturligtvis inte alla oseriösa, men de som intervjuades kunde nog få håret att resa sig på de flesta.
Där står de vid Arlanda och tar emot turister som kanske blir lurade och hotade det första som händer vid deras besök i Stockholm.

Det berättades att en resa mellan Arlanda och Stockholm, som med stora etablerade taxibolag kostar cirka 500 kronor, kunde kosta
2 500 kronor hos en friåkare. En intervjuad taxichaufför berättade att om han inte fick pengarna hotade han att slå gästen och var det en kvinna kunde det hända att han tog hennes väska i pant om hon inte betalade. Vidare berättade han hur han smickrade kvinnor som åkte med honom, man får hoppas att han inte gjorde mer.
Denne man uppgav att han hade varit i Sverige i femton år, tio av dem hade han varit arbetslös, och nu försökte han på alla sätt jobba svart och lura Skattemyndigheten. Det hela var ytterst skrämmande!
Intervjuade politiker insåg dock att den sortens taxichaufförer inte var bra för Stockholms rykte. Så klokt av dem!

Inga kommentarer: